MENÜ


                   

 

Az angyalok beszélnek, de suttognak inkább. Az angyalok suttognak, de ösztönöznek inkább. Az angyalok inspirálnak, de sugároznak inkább. Az angyalok sugároznak, de védelmeznek inkább.
~~~
Egy angyal az alvás-világot békével áldja meg. Egy angyal az álom-világot gyönyörrel áldja meg.
~~~
Egy angyal nem egyedül jön a születéshez, vele jön az öröm is. Egy angyal nem egyedül jön a halálhoz, vele jön a béke is.

~~~ 

Egy angyal puszta jelenléte képes megválaszolni, és csendben meg is válaszolja valamennyi fáradhatatlan kérdésemet.

~~~

"Az angyalok egy jobb élet hírnökei, ezért reményt adnak nekünk legsötétebb pillanatainkban."

~~~

Félszárnyú angyalok vagyunk mindannyian; ezért csak akkor tudunk repülni, ha a másikat átöleljük.

Luciano De Crescenzo

~~~

Egy rózsaszín kék titkos alkonyatban
kettőnkön át egy csöndes szikra pattan,
mint búcsúterhes hosszú zokogás;

s majd jön egy angyal, a kaput kinyitja,
s a párás tükröt, elhalt lobogást
hű kézzel és ragyogva megújítja.

/Charles Baudelaire/

 

~~~

"Elég, ha az ember elhiszi, hogy léteznek Angyalok, elég, ha szüksége van rá. És akkor megmutatkoznak, és ragyognak, mint a hajnal első fényei."
(Paulo Coelho)

~~~

"Soha nem vagyunk annyira elveszve, hogy az Angyalaink ne találnának ránk."
(Stephanie Powers)

~~~


"Valaha angyal voltam. Hófehér szárnyaim repítettek túl ezernyi felhőn,az Álmok Birodalmába. Minden olyan tiszta és gondtalan volt. Egymással játszadozva suhantunk a magasban, zöldellő rétek és égszínkék vizek felett. Miénk volt a fény, a levegő...én mégis másra vágytam...
Egyre többször és többször pillantottam le a Földre. Egymással kergetőző, nevető gyermekeket láttam. Minden olyan boldognak tűnt. Én is akartam azt a boldogságot. Gondolataim szinte már csak a lenti világ körül jártak, s társaimat magam mögött hagyva merészkedtem egyre lejjebb és lejjebb, mígnem éreztem talpam alatt a fűszálak bársonyos érintését. Milyen más volt innen minden...
Embereket láttam, nem messze tőlem. Feléjük indultam abban a reményben, hogy ők majd megmutatják a földi élet minden szépségét. Nem ismertem őket, mégis vakon bíztam bennük. Megijedtek, ahogy megpillantottak. Ijedten kiáltottak fel. Nem láttak még azelőtt hozzám hasonlót. Elindultak felém. Én megtorpantam. Szemeikben gyűlöletet láttam. Gyűlöltek engem, azért, ami vagyok.
Hirtelen elsötétült minden...
Pár órával később tértem magamhoz. Egész testem sajgott, de a lelkembe belenyilalló fájdalom sokkal nagyobb volt. Nem értettem, miért tették velem ezt azok, akikre már hosszú idő óta vágytam. Nem akartam többé már ezt a helyet. Lassan felálltam és felnéztem az égre. Minden olyan sötét volt...
Repülni akartam, újra, vissza a hazámba, de nem tudtam. A szárnyaim meggyengültek, nem bírtak többé felemelni engem a magasba. Térdre zuhantam és zokogni kezdtem. Soha többé nem mehetek vissza. Megszűntem angyalnak lenni...
Azóta folyton folyvást az eget bámulom, de Őket már nem látom. Egyedül maradtam, az álmaimmal, melyek az égről szóltak. Egyetlen kívánságom van csupán, hogy újra kitárhassam szárnyaimat...és repülhessek..."

 

 

 


De szerelmünk több volt mint szerelem
Tengerpart bús mezején -
Irigyeltek még az angyalok is
Fenn a felhők tetején.

/Edgar Allan Poe/

~~~

"Az angyal azt mondta: megtanultam, az embert nem az élteti, hogy vigyáz magára, hanem a szeretet."
/LEV TOLSZTOJ/

 

 

 


„Több embert ismerek, akinek szárnya van - igenis szárnya. Csak nem szoktak erről beszélni, nem is lenne helyénvaló. Még viselni is csak rejtve szokták, zakó, kabát vagy blúz alatt. Elvégre nem lehet fedetlen szárnyakkal villamosra szállni, még akkor se, ha nincsen tábla, amely kimondaná: "Szárnyakkal felszállni tilos!”

Ancsel Éva

~~~

Az angyal  olyan, mint a gyémánt. Nem lehet csinálni, csak találni. És nincs két egyforma a világon.

~~~

"Mikor szomorú voltál, s könnyeid peregtek, e cseppeket egy angyal tenyerében fogta föl. S mikor megújulásra vágytál, az égből könnyű záporként hintette alá. Mikor boldog voltál, e cseppek a tó színén gyülekeztek, s mosolygó arcodat tükrözték vissza. Mikor szomjas voltál, e cseppek a patakban csörgedeztek, hogy szomjad oltsák. S ha utad során elnehezült a tested, e cseppek enyhítették terheid, s mosták tisztára kezeidet."

 

 

Hírek

 • Ti idézeteitek
  2012-07-19 14:00:09

  Sziasztok!!

  Úgy gondoltam hogy készítek egy menüpontot a Ti idézeteitek címen.

  Ha a marcella08@freemail.hu e-mail címre elkülditek saját idézeteiteket, nevetekkel (nem szükséges) együtt. Az kikerül az oldalra.

  Üdv: Krokki

Szavazás

Szeretitek az oldalt???
Nagyon tetszik!!!
Igen!!!
Elmegy!!!
Nem!!!
Asztali nézet